Kursavslutning

Ja nu har kursen jag gått nått sitt slut, vad har man fått ut utav dessa veckor? Jag har lärt mig åka Buss. Låter kanske trivialt för de flesta, men för mig var det ett stort steg, har sen skoltiden inte tyckt om att uppleva det. Om det inte var min make som körde, då tyckte jag det var kul. Nu har jag rest med buss till och från kursen två gånger i veckan, helt otroligt vad man upplever..
 
Ta denna skulptur t ex, finns i Vedevåg. Till skillnad från rabatterna runt den stog den i all sin glans hur det än blåste runt den.
 
Nå, hur som helst har vi avslutning på måndag. Jag har bakat lite kex..eller Fröknäcke heter det ju, smakar underbart gott tillsammans med en liten bit ost t ex.
                         
 Här Frökäcket i ugnen
 Och så får det torka lite
  Sen paketerat och klart för måndagens träff.
 
Blir tråkigt att säga adjö till alla man lärt känna, men sen finns det så mycket mer man kan upptäcka,Nya resor Nya mål.
 
Nu säger jag Godnatt! Hoppas NI alla får en skön natt ... eller dag... när Ni nu läser detta!
 
 

En liten promenad

Min vana trogen är det mer bilder än text i mina bloggar, hoppas Ni inte misstycker.
Idag var mina kurskamrater och jag på en liten promenad, botanisk sådan verkade det som, det var helt enkelt så mycket underbart att njuta av i naturen, trots att vi gick mitt i stan.
 
Droppar på blad kan vara helt magiskt....eller vad sägs om en skir prästkrage...
 
 
...Lupiner i olika färger..
 
.. eller en helt makalös tallkvist som i sin enkelhet egentligen är helt otrolig..
 
...eller gissa blomman..
 
..nu då???...
 
..nu tar du den, men jag berättar det ändå, just det.... Rhododendron...
 
 
 
Visst är naturen makalös?!!,Och allt detta, och mer därtill, kan man upptäcka på en promenad på ca 15 min i sakta mak.
Se det vackra, glöm det gråa, och försök njuta av varje andetag!


 




Kurs o lite annat smått o gott

Går en kurs just nu, lär mig bl a att finna glädjen i de små tingen i livet som annars kanske vill rinna förbi utan att man lägger märke till dem... lev med det du har just nu, älta inte det förgågna, vi kan inte ändra det som varit. Men har du doftat på blomman du går förbi??? Har du lyssnat på vinden i bladen ovanför ditt huvud???
Själv har jag upptäckt att jag faktiskt kan åka buss, människorna i bussen är inte farliga, och skulle jag känna paniken lura,... andas, titta ut genom fönstret, ta tillbaka din tanke till det vackra du ser utanför, en buske du åker förbi, en fågel som flög, en bil som har en fin grill, tänk på nått helt annat.
Här nedanför följer några bilder och några ord el. citat jag tycker ger mig fantastisk styrka.
 
 
Här är en bild på min Spindellilja med sin första knopp som sakta växer fram..
.     
 
Är det inte helt fantastisktatt följa denna underbara växt i all sin framväxande kungliga skrud? Önskar jag hade möjlighet lägga ut den milda doft som hon släpper ut varje gång en knopp brister..helt underbar!!
 
 
Se den underbara skira skönhet i varje enkel blomma
 
har du svårt att orka allt som ploppar upp att göra? 
   TA DEN STÖRSTA GRODAN FÖRST!.....sen är resten inte så jobbigt...
Kramar till Er Alla
 
 
 
 
 

Min första strömmingsinläggning

Tänkte att nån annan än jag skulle ha glädje av detta.
Fick färsk Strömming av mina kära vänner, fick också ett recept som jag ville prova
 
Först rensa och sköljde jag fisken, vilket var ganska kladdigt göra. ( en liten hemlis: mycke bra att göra om man har smutsiga naglar,blev väldigt rena efter ett tag......... heheheee )
sen lade jag in den i en lag av salt, ättika o vatten, några timmar.
.....lade en tyngd över så att fisken inte flöt upp utan hade lag överallt.
 
När jag tog upp fisken ur lagen drog jag av skinnet och fick smala fina filéer.
Hackade sedan dill.....
Gjorde en senaps dressing, blandade i dillen.
Varvade sedan denna sås med fisken i en skål; och så ....voila...underbar senaps strömming
 
Tack ännu en gång Torgny och Annica för att jag får vara en del av Er familj, och får njuta av Livets Goda ting!!!
                                        
                                                            BonApetit !

RSS 2.0